Over de website en mij:

Wie is de persoon aan de andere kant van deze website?
Op deze pagina een korte biografie over mezelf, mijn hobby en de website.


Over de website:

Welkom op een pagina achter de schermen, over de website zelf!

De website heb ik in juli 2019 opgericht met als doel de lezer te informeren over verouderde (vooral analoge) media door middel van instructies bijgestaan met gedetailleerde foto's en soms korte (vooral met humor gevulde) filmpjes. Hoewel de website en de hobby hand in hand gaan is de website meer een extraatje voor mij. Het is leuk je hobby te kunnen delen met de buitenwereld, ik informeer anderen graag over wat het inhoudt om te werken met oude afspeelmethoden.

Tegelijkertijd is het veel werk om een website overeind te houden. De mate waarbij ik aan de website werk is afwisselend, soms ben ik weken op rij elke dag bezig waarbij het ook kan voorkomen dat er een maand niets gebeurt. Het is net hoeveel zin en tijd ik heb om aan de website te sleutelen. Om een overzicht te maken van alle soorten werkzaamheden die er zijn:

 • Vastleggen van foto's en video's als ik werk aan apparatuur.
 • Pagina's opbouwen met onderwerpen als informatie, reparatie of blogs.
 • Opzoeken van de juiste informatie en dit duidelijk overbrengen op de website.
 • Pagina's compleet maken (sommigen missen nog informatie).
 • Correcties doen, zoeken naar taalfouten en onjuiste informatie, dit aanpassen naar het juiste.
 • Fouten op de website zelf corrigeren (gebroken links of afbeeldingen/video's die niet laden).
 • Duidelijk vertalen van pagina's voor de Engelstalige versie.
 • Vragen en reacties van lezers beantwoorden.
 • Bijhouden wat de lezer interessant vindt (door middel van de enquête).
 • Financieel de website draaiende houden.
 • 'Reclame' maken voor de website.
 • Bijhouden wat het bereik is en hoeveel bezoekers beide taalversies bezoeken.
 • Lezers ook daadwerkelijk interessante informatie presenteren.

En nog veel meer aspecten die hierboven niet benoemd worden.

Je zou jezelf kunnen afvragen, waarom vraag je geen hulp van anderen als het zoveel werk is?
Dat is een vraag die ik mezelf nog wel eens stel, maar waar vind je iemand die dezelfde hobby en kennis heeft, genoeg vrije tijd heeft om te helpen en uiteraard betrouwbaar is, het liefst iemand van bekende kring. Die heb ik wel maar stiekem is het juist fijn om de regie in eigen handen te hebben. Je bepaalt dan zelf wat er op de website te lezen is, hoe het beschreven is zonder dat een ander (op advies van de lezer na) bepaalt wat er met de website gebeuren moet. Wellicht dat er in de toekomst een tweede beheerder bij komt, maar tot nu toe zie ik geen noodzaak om hulp te vragen van vrienden of kennis.

Dan komt er nog wat anders om de hoek kijken, sociale media. We leven immers in een tijd waarbij haast iedereen wel een vorm van sociale media aanhoudt. Het is deze manier waarop mensen gelijkgestemden ontmoeten en contact houden. Ook hier heb ik vaak aan gedacht, zelf ben ik juist in 2017 gestopt met het bijhouden van een eigen profiel. Het is wellicht interessant om via sociale media mensen te ontmoeten en kennis te laten maken met de website (of beter gezegd de oude muziekmedia waar de website om draait).
Maar desondanks ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Het enige dat de website momenteel verbindt met sociale media zijn de 'deel-knoppen' onderaan de blogs en wat lezers zelf delen op sociale media.

Om af te ronden is het misschien interessant te zien wat het bereik van de website is. Hieronder een overzicht van het aantal bezoekers en hoeveel pagina's er bezocht worden:

De afbeeldingen hierboven zijn voor het laatste geüpdatet op 6 februari 2023.


Op de grafiek is een dip te zien in 2021. De website is toen door problemen enkele maanden uit de lucht geweest.

Als ik naar deze cijfers kijk, tovert het een glimlach op mijn gezicht. Niet omdat mijn website populairder wordt, maar vooral het feit dat zoveel mensen minstens of evenzeer geïnteresseerd zijn in hetzelfde. Ik krijg ook veel terugkoppeling van mensen die op zoek zijn naar reparatiehandleidingen, op mijn website terechtkomen en precies vinden waar ze naar op zoek waren. Het geeft het gevoel dat ik iets goeds doe voor de gemeenschap.

Maar dan komt er een andere vraag, waarom gebruik je geen forums in plaats van deze website? Er zijn er immers genoeg. Zelfs een forum met dezelfde naam als de website...

Ik heb inderdaad forums gebruikt om mijn informatie te verkrijgen en te delen, bovendien leer ik nog steeds veel van deze zeer interessante gemeenschappen. Het punt is dat inhoud op forums vaak 'oud' wordt of erg snel wordt gevuld met irrelevante informatie. Hoe ouder je bericht op een forum is, hoe minder deze gelezen wordt en hoe sneller deze wordt vervangen door een nieuw onderwerp waarin wellicht hetzelfde wordt besproken.

Niet dat ik forums niet waardeer of ze in een slecht daglicht wil plaatsen. Integendeel ze zijn onmisbaar als het om informatie gaat. En als je het echt wilt, kun je deze zogenaamde 'oude' informatie gemakkelijk terugvinden en er iets nieuws van leren. Zelf vind ik veel onderwerpen van voor 2010, over informatie die voor mij en deze website nog altijd essentieel is.

Ik ben deze website niet begonnen om forums en hun gemeenschappen te vervangen. Ik heb deze website opgezet als één groot onderwerp. Een soort Wikipedia, eentje die bij gehouden wordt. Waar ik mijn verhalen en ervaringen met jullie kan delen, zonder elke keer een nieuw onderwerp of 'topic' te moeten starten.


Dan komt de volgende vraag. Hoe lang blijft deze website bestaan?

In principe zolang ik het de moeite waard vind om deze draaiende te houden...
Om hierbij toe te geven, het kost veel tijd en goedkoop is het ook zeker niet.

Maar ondanks dat verkeert de website in rustig vaarwater. Ik doe veel onderhoud en heb nog veel onderwerpen te behandelen. Ik krijg ook elke maand nieuwe ideeën voor blogs en van tijd tot tijd bespreek ik nieuwe reparaties. De informatiepagina's zijn nog in ontwikkeling, als ze allemaal af zijn, is het een kwestie van ze relevant houden en nieuwe informatie toevoegen waar dat nodig is.

Er is zeker geen tekort aan potentiële nieuwe inhoud. En stiekem is het best leuk om de website te inspecteren, op zoek naar verkeerde informatie of simpele spelfouten. Dus voor zover mij bekend, zal deze website de komende jaren nog wel in de lucht blijven! In ieder geval tot augustus 2027 wanneer ik het domein zal moeten verlengen...

En voor de Nederlandse lezers, geen paniek. Dat er (sinds 2022) een Engelstalige versie bestaat betekent niet dat de Nederlandse komt te vervallen, integendeel ik werk vanuit de Nederlandse versie en vertaal het naar de Engelstalige versie als een onderwerp hier klaar is.


Over mij:

Eigenlijk heb ik de website opgericht met het oogpunt om mezelf zo veel mogelijk buiten beschouwing te houden. Het gaat hier immers niet om mij, maar om de audio-hobby waar ik me in verdiept heb. Maar misschien drijft de nieuwsgierigheid je ertoe te willen weten wie er nu een hobby als deze aanhoud.

Mijn naam is Jeffrey, bouwjaar 1992, Geboren in Rotterdam Zuid maar opgegroeid in het laag gelegen Zeeland.
De foto die je op de Startpagina ziet ben ik aan de Zeeuwse kust. Mijn interesses gaan uit naar Mechanische, Elektrische en Computer gerelateerde technieken. Eigenlijk alles wat je techniek kunt noemen heeft mijn interesse, met een voorkeur naar verouderde technologie. Ik vind het dan ook prachtig om oude machines en apparaten in werking te zien vooral als ze hedendaags nog een belangrijke rol uitoefenen en onmisbaar zijn. Tevens speelt geluid hierbij ook een heel grote rol. Eentonige geluiden in verschillende herhalende tonen klinken dan ook letterlijk als "muziek in mijn oren". Deze laatste zin en "ik kan er uren naar blijven kijken" zijn vaak vaste uitspraken die ik maak als ik het er met iemand over heb.

Naast de techniek is ook muziek iets waar ik helemaal in op kan gaan, of dit nu klassiek of hedendaagse muziek is. De brede muzieksmaak heb ik vooral aan mijn moeder te danken. Thuis of onderweg, muziek was altijd aanwezig. Zo herinner ik me nog goed hoe mijn moeder en ik regelmatig naar MTV keken en nummers via de mobiel aanvroegen (met de nadruk op het nummer Intergalactic van The Beastie Boys). Of anders wel de vele nummers van UB40 tijdens onze verhuizing van Rotterdam naar Zeeland.

De smaak heb ik dan ook grotendeels van moeders, nadien ben ik mijn eigen richting op gegaan en heb de voorkeur gelegd op elektronische muziek, maar luister uiteindelijk van alles.

Hieronder een overzicht van de collectie:

Natuurlijk kan het resultaat van beide interesses hier niet missen, hierbij een overzicht van de fysieke collectie:

De getoonde fysieke collectie breidt continu uit. Dus wat je hier ziet is dan ook slechts een beperkt overzicht. Een deel staat elders opgeslagen waar een andere deel later aan de collectie is toegevoegd.