Wie ben ik?

Wie is de persoon aan de andere kant van deze website?
Op deze pagina een korte biografie over mezelf, mijn hobby en de website.


Eigenlijk heb ik de website opgericht met het oogpunt om mezelf zo veel mogelijk buiten beschouwing te houden. Het gaat hier immers niet om mij, maar om de audio-hobby waar ik me in verdiept heb. Maar misschien drijft de nieuwsgierigheid je ertoe te willen weten wie er nu een hobby als deze aanhoud.

Mijn naam is Jeffrey, bouwjaar 1992, Geboren in Rotterdam Zuid maar opgegroeid in het laag gelegen Zeeland.
De foto die je op de Startpagina ziet ben ik aan de Zeeuwse kust. Mijn interesses gaan uit naar Mechanische, Elektrische en Computer gerelateerde technieken. Eigenlijk alles wat je techniek kunt noemen heeft mijn interesse, met een voorkeur naar verouderde technologie. Ik vind het dan ook prachtig om oude machines en apparaten in werking te zien vooral als ze hedendaags nog een belangrijke rol uitoefenen en onmisbaar zijn. Tevens speelt geluid hierbij ook een heel grote rol. Eentonige geluiden in verschillende herhalende tonen klinken dan ook letterlijk als "muziek in mijn oren". Deze laatste zin en "ik kan er uren naar blijven kijken" zijn vaak vaste uitspraken die ik maak als ik het er met iemand over heb.

Naast de techniek is ook muziek iets waar ik helemaal in op kan gaan, of dit nu klassiek of hedendaagse muziek is. De brede muzieksmaak heb ik vooral aan mijn moeder te danken. Thuis of onderweg, muziek was altijd aanwezig. Zo herinner ik me nog goed hoe mijn moeder en ik regelmatig naar MTV keken en nummers via de mobiel aanvroegen (met de nadruk op het nummer Intergalactic van The Beastie Boys). Of anders wel de vele nummers van UB40 tijdens onze verhuizing van Rotterdam naar Zeeland.

De smaak heb ik dan ook grotendeels van moeders, nadien ben ik mijn eigen richting op gegaan en heb de voorkeur gelegd op elektronische muziek, maar luister uiteindelijk van alles.

Hieronder een overzicht van de collectie:

Natuurlijk kan het resultaat van beide interesses hier niet missen, hierbij een overzicht van de fysieke collectie:

De getoonde fysieke collectie breidt continu uit. Dus wat je hier ziet is dan ook slechts een beperkt overzicht. Een deel staat elders opgeslagen waar een andere deel later aan de collectie is toegevoegd.


Nu we toch achter de schermen zitten, is het wellicht interessant nog wat te vermelden over de website zelf.

De website heb ik in juli 2019 opgericht met als doel de lezer te informeren over verouderde (vooral analoge) media door middel van instructies bijgestaan met gedetailleerde foto's en soms korte (vooral met humor gevulde) filmpjes. Hoewel de website en de hobby hand in hand gaan is de website meer een extraatje voor mij. Het is leuk je hobby te kunnen delen met de buitenwereld, ik informeer anderen graag over wat het inhoudt om te werken met oude afspeelmethoden.

Tegelijkertijd is het veel werk om een website overeind te houden. De mate waarbij ik aan de website werk is afwisselend, soms ben ik weken op rij elke dag bezig waarbij het ook kan voorkomen dat er een maand niets gebeurt. Het is net hoeveel zin en tijd ik heb om aan de website te sleutelen. Om een overzicht te maken van alle soorten werkzaamheden die er zijn:

 • Vastleggen van foto's en video's als ik werk aan apparatuur.
 • Pagina's opbouwen met onderwerpen als informatie, reparatie of blogs.
 • Opzoeken van de juiste informatie en dit duidelijk overbrengen op de website.
 • Pagina's compleet maken (sommigen missen nog informatie).
 • Correcties doen, zoeken naar taalfouten en onjuiste informatie, dit aanpassen naar het juiste.
 • Fouten op de website zelf corrigeren (gebroken links of afbeeldingen/video's die niet laden).
 • Duidelijk vertalen van pagina's voor de Engelstalige versie.
 • Vragen en reacties van lezers beantwoorden.
 • Bijhouden wat de lezer interessant vindt (door middel van de enquête).
 • Financieel de website draaiende houden.
 • 'Reclame' maken voor de website.
 • Bijhouden wat het bereik is en hoeveel bezoekers beide taalversies bezoeken.
 • Lezers ook daadwerkelijk interessante informatie presenteren.

En nog veel meer aspecten die hierboven niet benoemd worden.

Je zou jezelf kunnen afvragen, waarom vraag je geen hulp van anderen als het zoveel werk is?
Dat is een vraag die ik mezelf nog wel eens stel, maar waar vind je iemand die dezelfde hobby en kennis heeft, genoeg vrije tijd heeft om te helpen en uiteraard betrouwbaar is, het liefst iemand van bekende kring. Die heb ik wel maar stiekem is het juist fijn om de regie in eigen handen te hebben. Je bepaalt dan zelf wat er op de website te lezen is, hoe het beschreven is zonder dat een ander (op advies van de lezer na) bepaalt wat er met de website gebeuren moet. Wellicht dat er in de toekomst een tweede beheerder bij komt, maar tot nu toe zie ik geen noodzaak om hulp te vragen van vrienden of kennis.

Dan komt er nog wat anders om de hoek kijken, sociale media. We leven immers in een tijd waarbij haast iedereen wel een vorm van sociale media aanhoudt. Het is deze manier waarop mensen gelijkgestemden ontmoeten en contact houden. Ook hier heb ik vaak aan gedacht, zelf ben ik juist in 2017 gestopt met het bijhouden van een eigen profiel. Het is wellicht interessant om via sociale media mensen te ontmoeten en kennis te laten maken met de website (of beter gezegd de oude muziekmedia waar de website om draait).
Maar desondanks ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Het enige dat de website momenteel verbindt met sociale media zijn de 'deel-knoppen' onderaan de blogs en wat lezers zelf delen op sociale media.

Om af te ronden is het misschien interessant te zien wat het bereik van de website is. Hieronder een overzicht van het aantal bezoekers en hoeveel pagina's er bezocht worden:

De afbeeldingen hierboven zijn voor het laatste geupdatet op 17 september 2022.


Op de grafiek is overigens een dip te zien tussen september 2021 en december 2022. De website is toen door problemen enkele maanden uit de lucht geweest.