Reparatie van:
Vaste apparaten

Moeilijkheidsgraad-index:

= Makkelijk
Geen gevaar voor jou of het materiaal waarmee je werkt.

★★ = Uitdagend
Jij loopt geen gevaar maar je materialen wel dus wees voorzichtig met wat je doet. Verwacht wat uitdaging.

★★★ = Gemiddeld
Je werkt hier met elektrische apparaten en fragiele delen, je gaat apparaten uit elkaar halen en onderzoeken. Hoewel de spanning er niet altijd op hoeft tijdens werkzaamheden is er wel kans op elektrische schokken. 

★★★★ = Moeilijk
Je gaat apparaten open testen terwijl er spanning op staat.
Er is weinig marche op beschadiging en onderdelen zijn zeldzaam, duur of niet meer te krijgen.

★★★★★ = Expertise
Snel draaiende delen, elektriciteit en metingen verrichten. Vervangen of behandelen van kleine fragiele onderdelen. Soms haast onmogelijke reparaties, begin hier pas aan als je de juiste kennis hebt, en niet bang bent je apparaat te verliezen als je een foutje maakt.


Verder is er ook een vermelding van de kosten, deze zijn gebaseerd op aan te schaffen onderdelen, deze zijn berekend op basis dat er niets kapot gaat tijdens het proces.
Aanschafkosten van het apparaat/medium zelf zijn hier niet bij inbegrepen.

Tot slot zijn sommige reparaties nog niet afgerond, de knop is dan oranje gekleurd.

Laag = €0 tot €50
Gemiddeld = €50 tot €100
Hoog = €100 of meer!


Pagina 1:

Pagina 2:


De TEAC PD-H570 CD-speler. Een beest van een speler met ruimte voor 7 CD's. Hoe een CD-speler in mijn huis beland is, is een ander verhaal. Mechanisch werkt bijna alles, behalve de motor van de laser. Tijd om dat eens nader te onderzoeken.
Moeilijkheidsgraad:

★★★★ = Moeilijk
Kosten: Laag


De TEAC MD-H500i MiniDisc Recorder. Er zijn maar weinig Minidisc spelers met dit uiterlijk, Teac is er één van. Maar tijd en zwaartekracht hebben hem niet goed gedaan, kijk mee terwijl ik werk aan een meer modern snufje technologie. Waarbij een tijdelijke oplossing scheve gezichten trekt.

Het is tot op heden niet gelukt deze te repareren en heb hem nu tijdelijk opgeborgen in afwachting van...


Moeilijkheidsgraad:
★★★★ = Moeilijk
Kosten: Gemiddeld


Nieuwe (LED)lampjes voor mijn Realistic TR-882 8-Track recorder. Laatst was er een gloeilampje op de recorder uitgegloeid, als ik deze dan ga vervangen is het wijs meteen alles maar mee te nemen.


Moeilijkheidsgraad:
★★★★ = Moeilijk
Kosten: Laag


De Erres HiFi Sound Project 3537. Een prachtige cassetterecorder met uitgebreide functie's. Ik had deze aangeschaft als gereviseerd, uiteindelijk was ik degene die deze revisie uit kon voeren.


Moeilijkheidsgraad:
★★★ = Gemiddeld
Kosten: Laag