Reparaties - Hoofdpagina

"Om-nom-nom-nom"
De 8-Track recorder had weer honger....


Ho even!

Voordat we de schroevendraaiers uit de la trekken en in dat ding gaan lopen prikken. Wil ik je even duidelijk maken dat ik niet verantwoordelijk ben voor de acties die jij opvolgt.

Ik ben opgeleid en geïnstrueerd voor de nodige beroepen die hierbij komen kijken, maar veel reparaties zijn ook voor mij nog een avontuur.

Besef je dat sleutelen aan deze dingen levensgevaarlijk kan zijn, soms zelfs als de spanning eraf is. Ben je niet bekend met bepaalde handelingen, dan raad ik je af deze acties uit te voeren. Voor enig gemak geef ik met een moeilijkheidsgraad aan wat je min of meer verwachten kunt.

Deze is gebaseerd op een persoon met enige technische ervaring. Tevens is er een kosten-indicatie, sommige reparaties zijn duur waardoor het soms beter is te overwegen afscheid te nemen en te kijken voor een vervanger dan er geld in te blijven stoppen.

Houd er rekening mee dat er speciaal en soms vreemd materiaal nodig is, van Multimeters tot afwas sponsjes. De reparaties zelf worden meer als een verhaal verteld, hierbij deel ik de ervaringen die ik opdoe. Ze kunnen heel specifiek zijn, maar vaak toepasbaar op verwante apparaten.


Op de pagina Vaste apparaten staan verslagen van reparaties aan verschillende audioapparaten. Van cassettedecks tot timer-units, het komt hier aan bod.

Op de pagina Draagbare apparaten staan uitgebreide reportages van onder andere Walkmans en andere draagbare audioapparaten.

Op de pagina Geluidsdragers kijken we naar mogelijke problemen met de media waarop de muziek staat opgeslagen.